"ВиК-Шумен" предвижда да извърши голям ремонт на водопроводната мрежа на 14-ти януари, съобщиха от дружеството на Фейсбук страницата си.

Ремонтът ще се извърши само при благоприятни метеорологични условия. Заради него ще се наложи преустановяване на водоподаването на 14-ти от 1,00 часа.

От  съобщението не става ясно кои населени места ще останат без вода и за колко време. В него не са посочени и причините за ремонта. Пише обаче, че "за началото на ремонтните дейности всички съграждани ще бъдат своевременно уведомени".

ШУМ.БГ потърси управителя на "ВиК-Шумен" Илиян Илиев за подробности, но той не отговори на телефонните обаждания. 

Получихме известие от ВиК – Шумен, че дружеството планира спиране на водата на 14 януари, каза днес пред журналисти кметът на Шумен Любомир Христов.

„В понеделник предстои да се събере Асоциацията по ВиК на област Шумен. Поканени са всички кметове на общини от областта, както и кметът на Търговище, за да се обсъдят ремонтните дейности. Ние ще поставим изисквания към ВиК. А те ще са да се осигури вода за болници, детски градини и други социални и обществени заведения. Освен това ще настояваме да се ремонтират най-проблемните участъци от довеждащия водопровод, там, където течовете са най-много“, допълни Любомир Христов.

Той каза още, че експерти от общината днес от 11,00 часа ще направят оглед на трасето на водопровода, за да има яснота администрацията, къде са най-проблемните участъци. 

ШУМ.БГ