"Ултрас Левски" изказа критика към ръководството заради загубено ценно време на фона на тежката финансова ситуация в клуба. От фенската организация призоваха за мобилизация сред привържениците в кампаниите за набиране на средства, с които вярват, че "Левски" може да излезе от кризата.

"Темата за генерален спонсор беше широко обсъдена и стана ясно едно нещо - към момента такъв няма, няма яснота дали скоро ще има и ще бъде пагубно за нас, ако продължаваме да чакаме. Точно затова отправихме критика към ръководството за "проспаните" два месеца, защото на синята общност бе дадено едно привидно спокойствие, че нещата са наред, а те всъщност не са", пише в съобщението на "Ултрас Левски" във връзка със срещата с ръководството в четвъртък.

От фенската организация приветстваха промяната, че от 1 август влиза в сила свиване на бюджета. Това според тях ще спре нарастването на дълговете и ще направи ролята на запалянковците по-ключова в оцеляването на клуба, който в последните месеци разчита основно на привържениците си.

Наскоро изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев заяви, че сините трябва да покрият текущи задължения от 2.2 милиона лева до петък, като в противен случай клубът ще бъде наказан с изваждане от евротурнирите.

По думите му за "Левски" ще е пагубно обявяване в несъстоятелност. Колев вярва, че "клубът трябва да създаде структура, която проактивно да търси рекламодатели, а не както е било досега - модел, при който рекламодателите общо взето се появяват тук по заповед от някъде".

Дневник