Първо място извоюва волейболният тим „Велики Преслав“ в А националната волейболна лига при мъжете, група Б, която обхваща отбори от източна България.

Отборът, воден от треньора Тодор Бекяров“ направи много силен сезон и стана първи в групата само с една загуба. Съперници на преславският отбор бяха „Сливен волей“ от Сливен, Хаштаг" Бургас, ВК "Волов" Шумен и ВК"Мечта за бъдеще" Раднево.

Първото място в А НВГ, гр. Б, дава шанс на тима от Велики Преслав да атакува по-горния ешелон на мъжкото волейболно първенство – Висшата лига.

За да намерят място в Лигата, първото препятствие, което трябва да преминат волейболистите на „Велики Преслав“ е тима на „Локомотив“ Червен бряг, заел третото място в А НВГ, гр. А, за отбори от централна и западна България.

Плейофните срещи между „Велики Преслав“ и „Локомотив“ Червен бряг започват на 3 април, като тимът от старата българска столица ще е домакин в първия мач. Втората среща е на 10 април в Червен бряг. В тези плейофи се играе до две победи. Ако има трети мач, то домакин отново ще е „Велики Преслав“.

В другите плейофни двойки ще се срещнат: „Септември“ - „Хаштаг“ Бургас, „Изгрев“ Ябланица - „Сливен волей“. Победителите в плейофите ще играят на финален турнир, като отборите, класирали се на първо и второ място ще попълнят състава на Висшата лига за следващия волейболен сезон при мъжете.

ШУМ.БГ