Book of Dead е ротативка, разработена от известния софтуерен провайдър Play’n GO. Този слот има пет макари със символи и се играе с десет печеливши линии. Процентът на възвръщаемост е фиксиран на 96.21%, а играта предлага някои отлични опции пред играчите. Именно за тях ще си поговорим повече в този текст.

Но да започнем със сюжета на Book of Dead. Този слот е една от многото разновидности на слота Book of Ra, който е фокусиран върху приключенията на главния герой в древен Египет. Предстои ви да влезете в ролята на смел приключенец от типа на Индиана Джоунс, който ще се отправи към земите на фараоните в търсене на съкровища. Именно главният герой е един от символите в ротативката, като всеки един от останалите елементи е изобразен в стилистиката на египетската култура.

Магията на Египет

Тематиката “Египет” прозира и от самото оформление на Book of Dead. Барабаните са разположени на фона на египетска гробница, а встрани от тях ще видите масивни колони с изобразени върху тях йероглифи. Ако в момента не можете да си позволите пътуване до Египет, със сигурност тази игра може да ви помогне да се пренесете в тези вълнуващи земи.

В Book of Dead играчите могат да променят броя на печелившите линии за игра - от 1 до 10, като същевременно към основната игра има добавен и специален бонус рунд.

Играчите биха казали, че най-важният символ при този слот е самата Книга на мъртвите. В Book of Dead тя играе ролята едновременно на уайлд и скатер. Това означава, че този символ може да замени липсващ елемент в линия, а също така и може да увеличи печалбата ви.

Специалният символ

Книгата на мъртвите е специален символ, който може да ви донесе различен тип награди. Ако изтеглите три от тези символи, например, вашата печалба ще се удвои. Същевременно ако го видите три пъти в линия, тогава Книгата на мъртвите ще умножи печалбата ви по 12. Ние, разбира се, ви пожелаваме да видите този символ пет пъти в линия. Тогава вашата печалба ще бъде умножена по 200!

Три или повече попадения от символа Книга на мъртвите активира и функцията за безплатни завъртания. Всеки път, когато спечелите подобна функционалност, играта ще избере символ, който ще бъде разширяващ се впоследствие. Разширяващите се символи се простират върху цялата макара и увеличават шансовете за печалба на играчите.

Ако по време на въпросните безплатни врътки отново спечелите такива, то те ще се добавят към броя на тези, които ви остават.

Важно е да отбележим, че Book of Dead е слот с висока волатилност - 10 от 10. Това означава, че следва да очаквате висок брой печалби, но повечето от тях на по-малка стойност. Това е един от основните принципи на високата волатилност при казино ротативките.

В заключение можем да кажем, че Book of Dead е една наистина отлична ротативка, фиксирана върху историята на древен Египет. Играта успешно ще ви потопи в атмосферата на тази невероятна цивилизация, известна с пирамидите, фараоните, ценните съкровища и митологичните божества. Освен това, Book of Dead е слот с висока волатилност, който предлага страхотни възможности за печалба.