Само осем дни преди първия мач на Испания на европейското първенство капитанът на отбора Серхио Бускетс даде положителен резултат за коронавирус. Халфът на испанския тим е изолиран от своите съотборници, а ситуацията обърка плановете на селекционера Луис Енрике.

Въпреки че всички останали играчи са с отрицателни тестове, Испания ще играе с младежкия си състав в последната контрола преди първенството. Във вторник "Фурия роха" среща Литва.

Първият мач на Испания на Евро 2020 е на 14 юни срещу Швеция в Севиля. На 19-и отборът среща Полша, а на 23-и играе със Словакия.

Все още не е ясно дали селекционерът Луис Енрике ще повика нов играч на мястото на Бускетс. Той събра 24 футболисти за първенството от максимално позволени 26. Според правилата на УЕФА играч може да бъде заменен при контузия или случаи на коронавирус преди първия мач.

Междувременно футболистите от английския национален отбор отново бяха освирквани, след като коленичиха преди контролата с Румъния. Във втори пореден мач играчите на Гарет Саутгейт предприеха подобен ход като знак срещу дискриминацията. Английският тим спечели с 1:0 с гол на Маркъс Рашфорд от дузпа в 68-ата минута.

Само десет минути по-късно Джордан Хендерсън пропусна друг изстрел от бялата точка.

Въпреки победата анализаторите откроиха, че английският състав не е впечатлил в поредна среща.

Както и в контролата с Австрия играчите бяха освирквани от феновете си по време на колениченето.

Дневник