Тази седмица са организирани „зелени коридори“ за поставяне на ваксини срещу Covid-19 в 6 имунизационни кабинета, съобщиха от РЗИ-Шумен.

От понеделник до петък включително ще работят кабинетите на „Калоян“ №1 в Шумен, в МЦ „Свети Иван Рилски“, в ДКЦ І – Шумен, в СБАЛК „Мадара" и в МБАЛ-Велики Преслав. 
От 9-ти всяка сряда от 10,00 ч. До 14,00 ч. започва да работи като „зелен коридор“ и Имунизационния кабинет в Нови пазар. Той се намира в сградата на МБАЛ на ул. „Христо Ботев“ №22.

Имунизациите ще се правят с всички наличните ваксини в РЗИ-Шумен - на „Пфайзер“ „Модерна“, „Астра Зенека“ и „Янсен“.

От понеделник до четвъртък на всяка седмица се ваксинират приоритетно хора на възраст над 60 години и лицата с хронични заболявания, исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна недостатъчност, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни заболявания и онкологични заболявания или други по преценка на лекаря. Петък, събота и неделя на всяка седмица се ваксинират всички желаещи.

Към днешна дата са ваксинирани 27 611 души от Шуменска област, от които 11 758 са получили и втора доза. За миналата седмица са поставени общо 1802 дози ваксини, от които 1093 са втора доза.

ШУМ.БГ