ПСЖ няма никакво намерение да се разделя със звездата си Килиан Мбапе и не мисли да го продава. Това каза президентът на френския клуб Насер ал Хелайфи по повод спекулациите, че нападателят може да напусне.

"Казвам ясно: Мбапе ще остане в ПСЖ. Ние няма да го продадем и той няма да си тръгне като свободен агент. Мбапе притежава всичко нужно, къде може да отиде", коментира Ал Хелайфи пред вестник "Екип".

Това се случва, след като се появиха информации, че "Реал" (Мадрид) ще опита да привлече Мбапе. Президентът на белите Флорентино Перес отдавна мечтае за нов план "Галактико", като се счита, че в него попада именно Мбапе.

"От гледна точка на проект и амбиции кой клуб може да се конкурира с ПСЖ. Всичко върви добре. Надявам се, че ще можем да постигнем споразумение за нов договор", добави Ал Хелайфи.

ПСЖ загуби титлата във Франция през миналия сезон, като отстъпи в битката с "Лил". Президентът на клуба обяви, че за следващия сезон тимът трябва отново да стъпи на върха.

Ал Хелайфи коментира и слуховете за интерес към Лионел Меси, чийто договор с "Барселона" изтича и още не е подновен.

"Мисля, че "Барселона" има някакви финансови проблеми, но това не е моя работа. Казах на президента на "Барселона", че контрактът на Меси изтича и всички клубове имат право да водят преговори с него от 1 януари. Всички велики играчи искат да преминат в ПСЖ. Меси е фантастичен футболист", каза още той.

Дневник