"Лудогорец" е на път да привлече Кирил Десподов за постоянно. Спортният директор на клуба Георги Караманджуков заяви, че шампионите са постигнали споразумение с "Каляри" за трансфер на българския национал, който игра под наем за тима през миналия сезон.

"Правим всичко възможно, за да задържим Кирил Десподов. Той може много повече, но ние сме доволни от неговото чисто човешко поведение в съблекалнята. Имаме договорка с "Каляри". Остава да се разберем с Кирил", каза Караманджуков на пресконференция в София преди началото на подготовката за новия сезон.

След силното си представяне за ЦСКА в началото на 2019 г. Десподов премина в "Каляри" с трансфер, който червените обявиха за рекорден, като според transfermarkt.de стойността му е 4 млн. евро.

Футболистът обаче не успя да се наложи в италианския отбор и последва сезон под наем в австрийския "Щурм" (Грац). Впоследствие Десподов, чийто договор с "Каляри" изтича през лятото на 2023 г., игра една година за "Лудогорец".

"Защо да променяме нещо, което работи. Той е млад играч, който сега започва да разкрива пълния си потенциал. Има страхотно бъдеще. Има причина за това, че селекционерът на България го направи капитан. Ще направим всичко възможно той да остане в "Лудогорец", каза треньорът Валдас Дамбраускас, според който клубът има "план Б", ако не привлече Десподов.

Другата новина около "Лудогорец" е назначаването на Козмин Моци за технически директор. Клубът представи новите попълнения - вратарят Серджио Падт и халфът Клод Гонсалвеш, които подписаха договори с тима още преди Нова година.

Дневник