Германия разгроми Латвия със 7:1 в последната си контрола преди началото на европейското първенство. Тимът на Йоахим Льов впечатли с представянето си в атака, като поакза разнообразен футбол и много агресия в предни позиции.

Шестима различни играчи вкараха за Бундестима, а седмото попадение беше записано като автогол на вратаря на Латвия.

Това е най-изразителната победа на Германия от две години насам. През юни 2019 г. съставът победи Естония с 8:0 в европейска квалификация.

За 90 минути германските футболисти отправиха 23 удара, от които девет бяха в очертанията на вратата. Латвия нямаше никакви шансове да се противопостави и отправи два удара, а единият от тях се превърна и в гол след груба грешка в германската отбрана.

Германия откри в 23-ата минута, когато Робин Госенс вкара след хубаво подаване от Кай Хаверц. Само две по-късно Илкай Гюндоган се възползва от двоен рикошет и с мощен шут с левия крак удвои.

До края на първата част паднаха още три гола. Томас Мюлер се разписа в 27-ата минута, 12 по-късно вратарят Озолс си вкара автогол след удар от малък ъгъл на Хаверц, а в края на полувремето Серж Гнабри покачи на 5:0.

След почивката влезлият в паузата Тимо Вернер вкара в 50-ата минута, а седмият германски гол отбеляза Лерой Сане четвърт час преди края. За Латвия се разписа Савелйевс в 75-ата минута.

Първият мач на Германия на европейското първенство е на 15 юни, когато съставът среща Франция.

Дневник