С мач срещу световния шампион Франция българският национален отбор ще приключи контролите си срещу участници на европейското първенство. Съставът на Ясен Петров гостува в Париж тази вечер от 22.10 часа в среща, която е последна проверка за френския тим преди Евро 2020.

Двубоят е трети за България в рамките на осем дни. Преди това тимът завърши 1:1 със Словакия и загуби с 0:1 от Русия.

"Ще използваме тази възможност да се покажем срещу един от най-големите отбори в света. Имаме много добри млади играчи, за които ще им е полезно. Футболистите ще бъдат подложени под много голямо напрежение срещу такъв съперник", каза преди срещата селекционерът Ясен Петров.

Според него в състава му има натрупана умора. Петров призова и за подкрепа към националния отбор.

"Може да има промени в нашия състав. Ще ни трябва около един час да кажа какво ме впечатлява във Франция", добави Петров.

В предходните два мача той направи редица промени, а преди срещата в Париж загатна, че такива отново може да има.

Срещата ще бъде 24-а между Франция и България, като балансът е 10 срещу осем успеха за френския състав, който е и в серия от три поредни победи.

"Мачът с България ще завърши втората част от подготовката ни преди мача с Германия на 15 юни. Това е отбор, който се развива по време на мачовете и често играе с трима или петима в защита, с което вероятно ще се сблъскаме и срещу Германия. Именно за това този мач е добър", каза селекционерът на Франция Дидие Дешан преди мача.

Дневник