Футболистите от националния отбор на Бразилия разкритикуваха решението за преместване на Копа Америка в родината им. В общо изявление играчите посочиха, че никога не са обмисляли да бойкотират турнира въпреки недоволството си.

"По различни причини, хуманитарни или професионални, ние не сме доволни от начина, по който Копа Америка се управлява от КОНМЕБОЛ. Всички скорошни факти ни карат да вярваме в един неадекватен процес по организация на турнира", се казва в съобщението.

Футболистите допълват, че не искат да превръщат позицията си в политически проблем и никога не биха обърнали гръб на националния отбор.

Континенталната надпревара, която ще се проведе от 13 юни до 10 юли, остана без организатор по-малко от две седмици преди началото си. Това стана, след като КОНМЕБОЛ отне домакинството на Аржентина заради високия брой заразени с коронавируса в страната. Малко преди това и Колумбия отпадна от сметките заради протести срещу президента.

Впоследствие Бразилия получи домакинството след решение на бразилските власти и КОНМЕБОЛ - организацията, ръководеща футбола в Южна Америка. Това доведе до напрежение срещу президента на страната Жаир Болсонаро на фона на кризата с коронавируса.

Дневник