Миналогодишният финал на "Ролан Гарос" ще бъде полуфинал този път - Новак Джокович срещу Рафаел Надал. Двамата ще се изправят един срещу друг за 58-и път, сърбинът има една победа повече от един от двамата си най-големи съперници - 29:28.

И лидерът в световната ранглиста, подобно на шампиона в Париж, спечелиха четвърфтиналите си с по 3:1 сета. На моменти имаха доста трудности и критични моменти.

В късния мач на централния корт Джокович елиминира Матео Беретини с 6:3, 6:2, 6:7(5), 7:5.

Това бе първият двубой с публика на осветление на Откритото първенство на Франция, но тя бе принудена да напусне в 23 часа, тъй като в мерките срещу пандемията в страната има вечерен час за масови събирания.

Така, подобно на "Аустрелиън оупън", 5000 души трябваше да си тръгнат, докато мачът течеше. А до този момент атмосферата беше доста наелектризираща. "Като на Купа Дейвис", както я определи Джокович на брифинга.

Беретини се оплака, че прекъсването на срещата - докато зрителите се изтеглят, е повлияло зле на играта му. Факт е, че му вървеше до паузата.

Преди това Рафаел Надал загуби сет за първи път тази година в Париж, но все пак взе връх над Диего Шварцман и продължи пътя си към 14-а титла - 6:3, 4:6, 6:4, 6:0. Това е победа №105 от 107 мача за Матадора на "Ролан Гарос".

И на този четвъртфинал имаше 5000 души.

При жените миналогодишната победителка Ига Швьонтек отпадна. Полякинята загуби от гъркинята Мария Сакари - 4:6, 4:6. На полуфинал тя ще срещне чехкинята Барбора Крейчикова, отстранила Коко Гоф - 7:6(6), 6:3.

По-късно е днес е първият полуфинал - Анастасия Павлюченкова (Русия) срещу Тамара Зиданшек (Словения).

Клуб Z