Лошата серия на мъжкия национален отбор по волейбол продължи със загуба от Бразилия в Лигата на нациите. Тимът на Силвано Пранди отстъпи с 0:3 (16:25, 22:25, 12:25) на олимпийския шампион.

В отбора отново имаше много промени спрямо титулярния състав, като българите допуснаха много грешки в играта си.

В първия гейм националите се пропукаха на посрещане, което доведе до голяма преднина за бразилците. Единствено диагоналът Радослав Парапунов, който отново игра вместо Цветан Соколов, държеше високо ниво при атака за българите.

Началото на втората част беше положително за България, но съперникът успя да навакса изоставането си от три точки. След средата на гейма бразилците имаха превъзходство и бяха по-концентрирани при важните разигравания.

Българите влязоха силно в следващия гейм, но грешки при изпълнение на сервис позволиха на Бразилия да обърне. Южноамериканците изоставаха с 4:7, но в крайна сметка стигнаха до 25:12.

Това е седма загуба от осем мача за България в Лигата на нациите. Националите са 14-и от 16 отбора, докато бразилците изскочиха временно на първо място. В петък българите играят с Нидерландия от 16 ч.

Дневник