Членът на Надзорния съвет на "Левски" Петър Ганев заяви, че конкретни гаранции от кандидата за нов собственик на клуба Джоузеф Диксън не е виждал. По думите "ако ги е предоставил, то е в последните един-два дни, тъй като в началото на седмицата нямаше предоставени документи".

Преди ден Диксън се изправи пред медиите и говори за намеренията си за инвестиции в размер на 250 млн. долара. Англичанинът обаче беше сам, след като въпреки официалното обявяване от клуба мажоритарният собственик Наско Сираков не се появи.

Ганев определи това като "неприятна изненада" и посочи, че се очаква Сираков да говори отделно в следващите дни.

"Има конкретни правни и финансови неща, за да има сделка. Трябва да има регистрирана компания в САЩ. Доколкото знам, тя ще е във Флорида. Трябва да има новорегистрирана компания в България. Капиталът на тази компания трябва да бъде няколко милиона - такава е заявката. Докато тези неща не се случат, не може да има сделка. Те стоят преди тези 250 милиона и плана за инвестиция в стадион", каза Ганев в сутрешния блок на Би Ти Ви.

"Винаги описваме някакво бъдеще - 200 милиона, 250 милиона, нов стадион... Малко, може би, гледаме твърде далеч. Има конкретни стъпки, които трябва да се случат в момента. Футболният отбор започва подготовка през следващата седмица и трябва да има яснота как го прави", добави той.

По думите му "Левски" се нуждае от близо 5 млн. лева, за да може да започне подготовката и новия сезон нормално.

Ганев каза още, че привличането на Станимир Стоилов би донесло успокоение. "Моите надежди, това, което поставям срещу притесненията от последните седмици, е че Мъри Стоилов ще води отбора. Това дава футболната надежда. В крайна сметка ние сме футболен клуб, а не инфраструктурен проект. Надявам се на положително развитие и Мъри Стоилов като треньор, а той, за да дойде, ще иска рамка, гаранция, че този отбор ще функционира по нормален начин."

Диксън заяви, че Стоилов е първи избор за треньор на "Левски".

Дневник