Мъжкият национален отбор по волейбол прекъсна серията от шест поредни загуби в Лигата на нациите с победа срещу Нидерландия. Успехът дойде трудно за тима на Силвано Пранди, който се наложи с 3:2 (25:18, 18:25, 17:25, 25:22, 15:13).

Силно включване направи Денис Карягин, който от следващия сезон ще играе в италианския "Монца". 18-годишният състезател замени започналия мача на поста диагонал Радослав Парапунов и внесе положителна промяна в играта на националите, които се движеха в посока да загубят мача в четири гейма.

В началото българите затрудниха съперника със силен сервис. Впоследствие нидерландците взеха предимство и контролираха случващото се на игрището, разчитайки предимно на добрата игра на Нимир Абдел-Азиз.

Националите губеха с 11:14 в четвъртия гейм, но съумяха да наваксат изоставането и да спечелят частта с 25:22. В тайбрека българите бяха по-концентрирани, като Карягин завърши успешно някои ключови разигравания.

Той беше най-резултатен за Бългрия с 15 точки, а Светослав Иванов добави 13. Нимир Абдел-Азиз се отличи с 29 точки.

След девет мача националите имат две победи и седем загуби. Следващата седмица тимът ще се изправи срещу Аржентина, Сърбия и Русия.

Дневник