Без да има яснота за това кой ще е треньор и на какви футболисти ще разчита "Левски" обяви начало на лятната си подготовка. Сините ще стартират с тренировките преди новия сезон в Първа лига на 14 юни в 18 часа, когато ще се съберат на стадион "Георги Аспарухов".

Въпросите пред клуба продължават да се трупат дори и след пресконференцията на кандидатът за собственик Джоузеф Диксън. След нея членът на Надзорния съвет Петър Ганев заяви, че не е виждал конкретни гаранции от Диксън за плановете му за инвестиции.

Англичанинът обяви намерение да върне Станимир Стоилов начело на треньорския пост. До момента обаче Стоилов не е коментирал, а реакции няма и от мажоритарния собственик на сините Наско Сираков.

Вероятно първата тренировка за новия сезон ще бъде водена от Живко Миланов, който беше временен наставник през миналия шампионат.

Договорите на голяма част от играчите на "Левски" изтичат в края на месец юни и те още не са подновени. Според специализирания сайт transfermarkt.de договори за сезон 2021-22 с "Левски" имат едва 15 футболисти.

Новият сезон в Първа лига ще започне на 23 юли с 16 отбора.

Дневник