При равенство 1:1 завърши срещата между Уелс и Швейцария от група А на европейското първенство. Двата тима не успяха да се победят на олимпийския стадион в Баку и по този начин оставиха Италия еднолично начело в групата. Преди ден при откриването на първенството италианците се наложиха над Турция с 3:0.

Бреел Емболо изведе Швейцария напред в 48-ата минута, но в 74-ата Кийфър Мур изравни за уелсците.

Равенството прекъсна серия от шест поредни победи на Швейцария. Именно "кръстоносците" бяха по-активния състав, но пропуснаха положения. Важен принос за Уелс имаше вратарят на състава Дани Уорд, който се отчете с няколко спасявания.

През първата част Швейцария действаше по-добре и държеше инициативата. Футболистите на Владимир Петкович отправиха общо 11 удара за 45 минути, но само един от тях беше точен. Изстрелът на централния бранител Фабиен Шер беше спасен от вратаря на Уелс.

Най-добрият шанс за "кръстоносците" пропусна Харис Сеферович, който не уцели вратата.

Уелс действаше на контраатака и нямаше толкова възможности през първата част.

След почивката Швейцария успя рано да поведе. Централният нападател на тима Бреел Емболо беше непокрит при центриране от корнер на Джердан Шакири и се разписа с глава - 0:1. Той се разписа само три минути след подновяването на играта.

След този момент швейцарците имаха още един добър шанс, но не го използваха.
 

Уелс нямаше много възможности на сметката си, но успя да вкара с още първия си точен удар през второто полувреме. В 74-ата минута Джоузеф Морел центрира от корнер, а Кийфър Мур беше изтърван при движението си в наказателното поле. Централният нападател стреля с глава и се разписа.

До края на срещата Швейцария беше по-настоятелният тим и стигна до втори гол, но той отменен. Технологията VAR влезе в употреба, за да не зачете попадение на Марио Гавранович, който беше в засада.

В последната 90-а минута пък вратарят на Уелс Данио Уорд направи важно спасяване при удар с глава на Емболо.

Дневник