Ужасяваща случка се разигра в края на първото полувреме на срещата от Евро 2020 между Дания и Финландия. Звездата на домакините Кристиан Ериксен се свлече на терена без да има никой около него и остана да лежи в безсъзнание.

Toва се случи при изпълнение на тъч, при който халфът на италианския шампион Интер падна на тревата.

Съотборниците му бързо се събраха около него, за да не бъде сниман от камери и фотографи, а лекарския екип, който влезе с носилка на терена, започна да прави сърдечен масаж.

Ужасът изписан на лицата на всички играчи на терена бе придружен и със сълзи, а феновете на "Паркен", които скандираха името на Ериксен, също плачат.

Мачът е спрян и няма да бъде доигран днес.

Първите информации долетяха минути след прекратяването на двубоя - Ериксен е получил остър сърдечен пристъп, като му е оказана първа помощ, направен е сърдечен масаж, като е използван и дефибрилатор, за да бъде върнат към живота.

Гледката бе нереално кошмарна, припомняща двата най-ужасни случая на футболисти, получили инфаркти на терена. През 2003-а Марк Вивиен Фо почина на игрището по време на мач между Камерун и Колумбия от Купата на конфедерациите, предаван по целия свят.

Фабрис Муамба бе в безсъзнание над 30 минути след остър сърдечен удар на терена по време на Тотнъм - Болтън от Купата на ФА през март 2012-а, но бе спасен. Не игра никога повече футбол.

Именно Муамба публикува в Туитър простичкото "Моля те, Господи!", в минутите след припадъка на Ериксен.

Отново в социалната мрежа се появи друг обнадеждаващ кадър, който показва, че Ериксен се е върнал в съзнание. На снимката се вижда, че Ериксен е с отворени очи и кислородна маска, като е поставил ръка на челото си

Дир.бг