Българският футболен съюз (БФС) подписа четиригодишен договор с букмейкъра "Ефбет". Според него компанията става генерален партньор на националния отбор по футбол, а логото ѝ ще стои на тренировъчната екипировка.

Договорът гарантира ексклузивно явяване на всички рекламни и комуникационни носители на генералния партньор в предстоящите квалификационни срещи на българските национали, се казва в информацията в сайта на БФС. Стойността на сделката не се съобщава.

"Щастлив съм, че в тези изключително трудни времена и в ситуацията, в която е българският спорт, се намират партньори като "Ефбет", които да помагат дългосрочно, за да се справим заедно в трудностите", каза президентът на БФС Борислав Михайлов.

От 2009 година БФС имаше партньорство с "Еврофутбол". Компанията, ръководена от Васил Божков, беше засегната след действията на държавата срещу бизнесмена. Управител в нея беше Боян Найденов, който заедно с брат си Цветомир Найденов управлява "Ефбет".

Преди дни "Ефбет" подписа нов договор с "Лудогорец". Българският футбол е в челото в Европа по отношение на спонсорските договори с букмейкъри, като компании от този сектор са обвързани с почти всички клубове в професионалния футбол.

Дневник