Футболистът на датския национален отбор Кристиан Ериксен е благодарил за огромната подкрепа. Полузащитникът на "Интер" получи сърдечен арест в мача с Финландия на Евро 2020.

Мениджърът му Мартин Шоотс заяви пред "Гадзета дело спорт", че футболистът се чувства добре и се шегува. Двамата са разговаряли с неделя сутринта.

"Всички искаме да разберем какво стана с него, той също. Лекарите правят задълбочени изследвания и ще отнеме време", каза Шоотс.

"Кристиан не се предава. Той и семейството му искат да изпратят своите благодарности до всички. Той беше щастлив, защото разбра от колко много любов е заобиколен. Половината свят се свърза с нас, всички бяха притеснени. Сега той има нужда единствено от почивка. Съпругата и родителите му са с него", добави мениджърът му.

Мачът с Финландия беше спрян, но се доигра същата вечер. Финландците спечелиха с 1:0 първата си победа на европейско първенство.

Случаят с Ериксен постави на масата много въпроси. Един от тях е свързан с натовареността на професионалните футболисти заради сгъстения календар.

Дневник