Собственикът на Левски Наско Сираков говори за бъдещето на Левски преди първата тренировка на тима. Босът обяви, че Диксън е дал документ за мащабна инвестиция, който в момента се проверява.

Очаква се това да се случи до сряда.

"До края на тази седмица ще има повече яснота. Изпратен беше документ от финансова американска институция с инвестиции за над 150 милиона долара. Разбира се, като всички в тази държава и аз съм Тома Неверни, дали сме документа за проверка. Ще има яснота до няколко дни. По-важното е, условията които сме поставили за клуба. Дали ще бъде подписан договора, надяваме се до края на седмицата да има повече яснота. Мисля, че хората се вълнуват от Мъри, да срещали сме се няколко пъти. Той е готов да се завърне в Левски, ако разбира се, се подпише договорът", каза Сираков.

По думите му Мъри нямал финансови условия, а план за бъдещето. Но иска да има ясен хоризонт пред отбора.

"Не съм загубил надежда, ако се случат, имаме готовност и за селекция и за треньор. Имаме план Б, но той се свързва със стягане на коланите и с лишения, защото по никакъв начин няма да си го причиня и на себе си, буквално да лъжем в отбора, треньорите и служителите, че всичко е наред. В близките дни, ще имаме нови договори, поне два, които няма да са толкова чак мащабни. Живко е пуснал писмо до клуба, че прекратява договора си. Това си е негово право. Тези момчета им благодаря, играха без пари. В правото на всеки е да си тръгне", заяви Наско Сираков.

"Чакаме развитие до сряда. Американска банкова инстутуция не раздава гаранции така. Не вярвам да се откажат инвестициите в България. Диксън беше единственият кандидат за Левски", допълни собственикът на Левски.

Дир.бг