"Ливърпул" получи зелена светлина от градския съвет да увеличи капацитета на стадион "Анфийлд" до 61 хиляди места. Планът на клуба за 60 милиона паунда беше гласуван и одобрен, като по този начин червените ще могат да увеличат седящите места със седем хиляди.

Освен увеличаването на капацитета в плана влиза още създаване на семейна фен зона, нови ложи, както и няколко допълнителни съоръжения. В допълнение "Ливърпул" получи право за провеждане на до шест концерта, както и мачове по американски и галски футбол за срок от пет години.

Въпреки наличието на опозиция от жителите в региона и природозащитни групи градският съвет гласува с 6:2.

Според първоначалната оценка проектът ще бъде завършен до лятото на 2023 г.

Клубът ще разшири за втори път стадиона си, откакто е собственост на Fenway Sports Group на бизнесмена Джон Хенри. През септември 2016 г. беше завършена работата за разширяване на централната трибуна с 8500 места, увеличавайки капацитета на стадиона до 54 742. Целият проект тогава струваше около 100 милиона паунда.

Увеличаване на капацитета на "Анфийлд" до 61 хиляди места ще го превърне в третия по големина стадион във Висшата лига. С по-голям капацитет са единствено "Олд трафорд" на "Манчестър юнайтед" (75 653) и "Тотнъм стейдиъм" - 62 062 места.

Дневник