Европейският шампион Португалия започна успешно защитата на титлата си. В първия си мач на Евро 2020 иберийците разгромиха с 3:0 Унгария пред 60 хил. зрители в Будапеща.

Победата обаче дойде трудно за португалците, които вкараха трите гола след 84-тата минута. Първо Рафаел Герейро проби отбраната на домакините, а до края Кристиано Роналдо се разписа два пъти.

Звездата на Португалия вече има 11 попадения на европейски финали, с което излезе еднолично начело по този показател. Досега Роналдо делеше първото място с Мишел Платини с девет гола. Португалецът е първият футболист, който участва на пет европейски първенства.

Унгарците се защитаваха смело, но рухнаха в края. Домакините оправиха едва един точен удар в мача. Португалия очаквано беше отборът, който атакуваше повече. През първата част Диого Жота имаше добри възможности да се разпише.

С изминаването на времето португалците не успяваха да намерят начин да пробият защитата на съперника. Смените на Фернандо Сантош обаче дадоха резултат. Силно включване направиха Ренато Санчес и Рафа Силва.

Последният подаде към Герейро, който с удар по земя промъкна топката във вратата на Унгария. Голът подейства демотивиращо на домакините и Португалия стигна до още две попадения, дело на Роналдо. Той се разписа от дузпа в 87-ата минута, а в 92-рата оформи крайния резултат, след като излъга вратаря.

Дневник