С мач между Филандия и Русия започва вторият кръг от груповата фаза на европейското първенство. Двата тима се изправят един срещу друг днес от 16 часа на "Газпром арена" в Санкт Петербург в една от трите срещи за деня.

Финландският тим се надява да продължи доброто си представяне, след като на старта победи Дания. При успех Финландия ще оглави група В, тъй като Белгия и Дания играят в четвъртък.

В 19 часа на олимпийския стадион в Баку се срещат Турция и Уелс. И двата тима се нуждаят от победа, която може да бъде първа за тях в турнира. На старта турският тим беше разгромен от Италия с 0:3, а Уелс удържа 1:1 срещу Швейцария.

Най-интересният мач за деня е от 22 часа на "Олимпико" в Рим, където Италия посреща Швейцария.

След силното си представяне в мача на откриването срещу Турция италианският тим ще опита да си гарантира участие на осминафиналите с нов успех. В момента "адзурите" са непобедени в 28 мача, а рекордкът им е 30 поредни срещи.

Освен това съставът на Роберто Манчини не е получавал гол в мрежата си в девет поредни мача.

Съперникът Швейцария ще опита да наруши традицията, според която е печелил само веднъж на италианска земя. Освен това "кръстоносците" записаха четвърто поредно равенство на европейски финали в мача си с Уелс.

Дневник