Съперничеството между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър ще се превърне в трилогия, след като двамата боксьори ще се изправят един срещу друг отново на 24 юли. Това стана ясно след съвместната пресконференция на двамата боксьори, на която те обявиха, че излизат отново на ринга.

Фюри ще защитава пояса на Световния боксов съвет (WBC), който той спечели след нокаут срещу американеца на 23 февруари 2020 г. Първият двубой помежду им беше на 1 декември 2018 г. и завърши наравно.

"Ще го нокаутирам за по-малко от седем рунда", каза Фюри, правейки препратка към последния мач, който продължи точно седем рунда. "Знаем, че той само говори, винаги говори и сме наясно какво се случва накрая. Надявам се да предложи нещо ново в мача ни, аз гледам към бъдещето, никога назад."

Двубоят между двамата ще бъде в Лас Вегас, а промотърът на Фюри Боб Аръм каза, че очаква по-големи приходи от pay-per-view от предходната среща.

Третият мач между Фюри и Уайлдър стана възможен, след като Арбитражният съд в САЩ нареди двамата да се бият отново заради клауза в договора. Първоначалните планове на Фюри бяха да излезе в среща с Антъни Джошуа за излъчване на абсолютен световен шампион на 14 август в Саудитска Арабия.

Поведението на Уайлдър на пресконференцията беше странно, като той каза само две изречения. "Благодаря на моя отбор, благодаря на моите силни адвокати. Стига сме приказвали, време е да му откъсна главата."

След това американецът сложи слушалките си, а на въпроси отговаряше новият му треньор Малик Скот. Той обяви, че Уайлдър е подготвен и вярва в силите му да спечели отново световната титла.

В края на пресконференцията Фюри и Уайлдър застанаха очи в очи, като това продължи близо 5 минути и половина, преди американецът първи да отмести поглед и да си тръгне.

Дневник