Испанецът Начо Монсалве вече не е футболист на "Левски", съобщи самият той в социалните мрежи. Бранителят, който подписа със сините през зимата за година и половина, е прекратил договора си. Без да има официално потвърдение най-вероятно това е заради неизплатени заплати.

Монсалве, който е на 27 години, изигра 12 мача с екипа на "Левски" и вкара един гол. През март той получи тежка контузия, като ребрата му бяха счупени в мач с "Ботев" (Враца) и се завърна едва за последните срещи от сезона.

"Бих искал да обявя това, че моето пътуване с Левски приключи. Несъмнено най-добрите спомени, с които ще си тръгна, това са моментите с моите съотборници и с феновете, които са невероятни, разбира се. Искрено се надявам, че сегашната ситуация в клуба вече е решена", написа Монсалве.

Преди два дни на старта на лятната подготовка стана ясно, че молба за разтрогване на договора си е подал и друг бранител Живко Атанасов.

"Левски" започна подготовка с 12 футболисти, като договорите на голяма част от тях изтичат в края на месеца. Част от тези, които имаха договори, като Монсалве и Атанасов, не се появиха на стадион "Георги Аспарухов". Според специализирания сайт transfermarkt.de общо 12 футболисти имат договори със сините до лятото на 2022 г.

Мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков обяви, че очаква до дни гаранции за евентуална сделка с Джоузеф Диксън за придобиване на собствеността. Легендарният голмайстор разкри, че има и план Б. Преди ден Сираков призова за активизация сред феновете в кампанията за абонаментни карти, което може да донесе приходи на клуба.

Дневник