Русия постигна първа победа на европейското по футбол. В Санкт Петербург тимът на Станислав Черчесов надви с 1:0 Финландия, като единствения гол в мача вкара Алексей Миранчук в добавеното време на първото полувреме.

Руснаците се реваншираха след тежкото поражение от Белгия (0:3), като успехът увеличи значително шансовете на тима за продължаване напред в турнира. Финландия отново остави добро впечатление с организираната си игра, но за разлика от победата над Дания, не успя да реализира някоя от възможностите си.

Мачът можеше да се развие по друг начин, като гол на Йоен Поянпало беше отменен засада засада след видеопреглед. Нападателят на Финландия се разписа с глава, но беше с малко зад отбраната на Русия.

През първата част домакините опитваха да създават повече положения, а гостите предимно се защитаваха и изчакваха възможности на контраатака. Въпреки предимството си руснаците не успяваха да пробият организираната игра на съперника.

Това обаче се случи в добавеното време, когато Миранчук влезе в наказателното поле и вкара с хубав удар по диагонала.

През второто полувреме Финландия се отвори в търсене на гол. Теему Пуки беше в центъра на най-опасните положение, но нападателят стреля неточно.

От друга страна, Русия доигра мъдро срещата. Тимът изкачваше търпеливо и в края можеше да постигне по-изразителна победа.

Дневник