Уелс взе първа победа на Евро 2020, надвивайки Турция с 2:0 в мач от група А. "Драконите" стигнаха до ценен успех благодарение на голове на Аарън Рамзи в 42-ата минута и на Конър Робъртс в добавеното време.

В асистент за двата гола се превърна Гарет Бейл, а освен това капитанът на "драконите" пропусна и дузпа през втората част.

След два мача Уелс има четири точки преди изиграването на срещата между Италия и Швейцария, която започва в 22 часа. Турция е на дъното в група А без точка и с голова разлика 0:5.

До 25-ата минута Уелс имаше два отлични шанса да открие, като и двата се откриха пред Рамзи. Халфът обаче не съумя да се разпише. Турция опитваше да стои компактно в защита и да не атакува масирано, чакайки шансовете си на контраатака.

Няколко пъти турските играчи застрашиха Дани Уорд след корнери.

В 42-ата минута Уелс все пак откри резултата. Бейл намери с прекрасно подаване, влизащия в наказателното поле на скорост Рамзи, а защитата в червено го изпусна. Той овладя на гърди и с второто докосване прати топката покрай вратаря Чакър - 0:1.


След паузата Турция опита да бъде по-активен, пое инициативата и контролираше топката в близо 70% от времето, но чисти голови положения за Бурак Йълмаз и съотборниците му нямаше. Веднъж централният нападател се освободи, но не уцели вратата.

Час след началото на срещата Уелс получи дузпа, когато Бейл беше повален в наказателното поле от Зеки Челик. Потърпевшият застана зад топката, но заложи на силата и дори не успя да уцели очертанията на вратата.

В оставащите минути се играеше основно пред вратата на Уелс, но действията на турските играчи бяха бавни, без изненада и по никакъв начин не затрудниха "драконите".
 

Най-добрата възможност за Турция дойде след статично положение, когато Демирал стреля с глава. Вратарят на Уелс Уорд обаче се прояви и спаси. Добър шанс имаха и уелсците, но Хари Уилсън не успя да удвои аванса на тима си. Гарет Бейл също направи пропуск, пробвайки да се разпише от малък ъгъл.

Все пак в добавеното време Уелс вкара и втори гол. В основата му отново беше Бейл, който надхитри турската отбрана и асистира на Конър Робъртс.

Дневник