Италианският отбор пръв преодоля групите на европейското първенство. "Скуадра адзура" постигна целта си с втора убедителна победа с 3:0 - този път срещу Швейцария.

С два гола Мануел Локатели даде преднина на отбора си на "Олимпико" в Рим, а минута преди края Чиро Имобиле отбеляза за 3:0.

След успеха със същия резултат в мача на откриването срещу Турция италианците събраха шест точки и водят с две пред Уелс, който е следващият им съперник.

Воденият от Роберто Манчини отбор е непобеден в последните си 29 мача във всички турнири, като има 24 успеха и пет равенства. Единствено във втората половина на 30-те години на миналия век съставът на "скуадра адзура" е имал по-дълга серия без загуба (30 мача).

В последните си десет двубоя (вече 965 минути) италианците не са допуснали гол, а головата им разлика е 31:0.

Швейцарците направиха малко, за да затруднят Джанлуиджи Донарума, като отправиха само един точен удар. Италианците държаха развоя под контрол. В началото Джорджо Киелини вкара, но след видеопреглед беше отсъдена игра с ръка и гол не беше зачетен.

В 26-ата минута Доменико Берарди проби отдясно и подаде към Локатели, който засече във вратата на Швейцария. В началото на втората част Локатели удвои с хубав гол.

Минута преди края на редовното време Имобиле увеличи преднината на Италия с удар от около 20 метра в долния десен ъгъл.

Дневник