Седмият ден на европейското първенство предлага мачове на най-резултатните тимове дотук в турнира, като на сцената отново излизат състави от групи В и С. Програмата за деня стартира в 16 часа с двубоя между Украйна и Северна Македония, като и двата тима имат какво да доказват след загуби в първия кръг.

Те излизат на "Арена национал" в Букурещ в пряко предаване по БНТ1 и БНТ3.

Украинците отстъпиха с 2:3 в драматичен мач срещу Нидерландия, като оставиха отлични впечатления с играта си. В дебюта си на големи първенства Северна Македония загуби с 1:3 срещу Австрия.

Треньорът на Украйна Андрий Шевченко заяви, че добрата игра на тима му срещу Нидерландия не гарантира по-лесна задача срещу по-неопитен отбор. "Фаворит в такива мачове няма. Трябва да си заслужиш всичко на терена, а съперникът е сериозен".

От 19 часа в Копенхаген Дания приема Белгия с надежда да се пребори за първи точки на турнира. На старта "червеният динамит" беше разтресен от случката с Кристиян Ериксен, след което загуби от Финландия и няма право на нова грешка, ако иска да запази шансове за продължаване напред.

От своя страна Белгия ще пробва да си гарантира участие на осминафиналите. Тимът на Роберто Мартинес стартира с категоричен успех 3:0 над Русия, но и даде две жертви като титулярите Тимоти Кастан и Ян Вертонген се контузиха. Кастан е с фрактура на скулата и отпада до края на турнира, а опитният централен защитник е под въпрос за двубоя.

След вчерашния резултат между Финландия и Русия (0:1), то за Белгия победа ще значи класиране на осминафиналите.

Последният мач за деня е от 22 часа в Амстердам, където Нидерландия приема Австрия. Подобно на Белгия, и двата тима са в позиция да си гарантират участие на осминафиналите при втора победа.

Съставът на Франк Де Бур показа мощ в предни позиции, но и допусна леки голове. Австрия също спечели на старта, за да вземе първата си победа на европейски финали. Срещу "лалетата" австрийците ще са без Марко Арнаутович, който получи един мач наказание заради поведението си срещу Северна Македония.

Дневник