В мач с две пропуснати дузпи Украйна взе първа победа на европейското първенство по футбол. Тимът на Андрий Шевченко надви с 2:1 Северна Македония и направи важна крачка по пътя към класиране за елиминациите в турнира.

Андрий Ярмоленко и Роман Яремчук се разписаха за Украйна, а за северномакедонците Езджан Алиоски пропусна дузпа, но той беше точен при добавката. В края Руслан Малиновски също сбърка при изпълнение на 11-метров удар.

С успеха Украйна събра 3 точки, докато Северна Македония е на дъното в групата с две загуби. В късния мач от 22 ч. Нидерландия приема Австрия, като двата отбора влизат в мача след победи в първия кръг.

Украйна имаше значително предимство през първото полувреме. Отборът създаваше опасни атаки по фланговете, като в центъра на повечето възможности беше Ярмоленко. Той вкара от малък ъгъл в 29-ата минута, а пет по-късно изведе Яремчук, който с прецизен удар удвои преднината на украинците.

Те обаче позволиха на Северна Македония да се върне в мача. Северномакедонците, които в началото изпитваха трудности от бързите действия на съперника, тръгнаха по-смело в атака.

В 57-ата минута звездата на тима Горан Пандев беше фаулиран в наказателното поле. Впоследствие ударът на Алиоски беше спасен от вратаря, но топката се върна при играча на Северна Македония и той отбеляза.

До края северномакедонците владееха повече топката, но не стигнаха до изравняване.

Дневник