Рафаел Надал обяви, че няма да играе на турнира "Уимбълдън" и на Олимпийските игри през лятото. 20-кратният шампион от Големия шлем разпространи съобщения на страниците си в социалните мрежи.

"Уимбълдън", който през миналата година бе отменен, започва след десет дни - само две седмици след "Ролан Гарос". Дотам се стигна заради решение на организаторите на Откритото първенство на Франция да го изместят във времето, за да могат да допуснат повече зрители на трибуните.

Летните игри в Токио пък стартират на 23 юли - 12 дни след финала на тревата в "Ол Инглънд клъб". Така Надал ще се завърне вероятно през август за подгряващите надпревари преди US Open. Той е двукратен олимпийски шампион.

Краля на клея бе победен от Новак Джокович на полуфинал в Париж и не успя да стане №1 за 14-и път там. В края на мача му със сърбина личеше, че той е по-умореният от двамата.

"Никога не е лесно да се вземе такова решение, но след като се вслушах в тялото си и консултирах с моя отбор, установих, че то е правилното", казва Рафа, който още в началото заявява, че пропуска два от най-важните тенис турнири тази година.

Той добавя, че целта му е да продължи да играе и изпитва удоволствие от това. Изтъква малкото време за почивка след "Ролан Гарос".

След разочарованието в Париж Матадора се завърна в академията си и онзи ден приветства поредния клас, който я завърши. Той лично награди децата и произнесе слово. 

Клуб Z