Белгия победи Дания след обрат с 2:1, след като губеше с 1:0 на полувремето. Така още след втория си мач от група В на Евро 2020 белгийците се класираха за осминафинал.

В основна фигура на мача се превърна Кевин Де Бройне, който влезе в игра през второто полувреме и записа асистенция и гол. Феновете на стадион “Паркен” в Копенхаген създадоха уникална атмосфера и заради Кристиан Ериксен, в чиято чест премина сблъсъкът. Показаха му се обич и уважение по много начини.

Дания поведе още във 2-та минута. След грешка на Денайер топката се озова в Хойберг, който изведе Юсуф Поулсен и той я прати покрай Куртоа за 1:0.

Дания продължи да бъде по-добрият отбор и след гола и имаше още няколко добри положения. Футболистите на "червения динамит" обаче не успяха да се възпозлват от тях. В тези минути белгийците, които са един от най-силните отбори в света в последните години, изглеждаха объркани.

В 10-ата минута играта бе спряна в чест на Кристиaн Ериксен. Всички на стадиона - играчи, съдии и публика аплодираха в подкрепа на халфа, който се намира в болница.

Първия път, в който датският вратар Шмайхел трябваше да се намесва, бе в 33-ата минута, когато изби топката след ъглов удар. Към края на полувремето ударите към двете врати бяха 8:1 в полза на датчаните.

В началото на второто полувреме обаче в игра влезе Кевин Де Бройне и картината видимо се промени.

В 54-ата минута Лукаку проби отдясно и намери Де Бройне в наказателното поле. Той подаде с красиво отиграване на нахлуващия Торган Азар, който изравни резултата.

Белгийците продължиха да играят по-добре и стигнаха до 2:1 в 70-та минута. Лукаку, който имаше сериозна роля и за първия гол, запази топката в притежание на "червените дяволи", след като преодоля двама защитници. Топката мина през няколко човека, а влезлият като резерва Еден Азар пусна към Де Бройне, който със силен нисък удар прати кълбото в десния ъгъл на Шмайхел.

Белгийците продължиха да играят силно и имаше още няколко положения. Датчаните също не се предадоха и се опитваха до последно да изравнят резултата, но не успяха, въпреки че имаха няколко възможности, като удариха и греда.

Клуб Z