Десеткратният шампион "Лудогорец" откупи за постоянно правата на национала Кирил Десподов, съобщиха от клуба. През миналия сезон 24-годишният футболист игра като преотстъпен в Разград от италианския "Каляри".

"Десеткратният шампион и "Каляри" финализираха сделката за българския национал, като той подписа договор с клуба в петък", съобщиха шампионите на официалния си сайт без да разкриват детайли по сделката или дължината на договора с Десподов.

Според медиите в Италия "Лудогорец" е платил над 1 милион евро, за да откупи правата на нападателя.

"Щастлив съм, че този трансфер е факт. Нямам търпение да се присъединя към отбора в Австрия, защото имаме много работа за вършене", коментира Десподов.

През миналия сезон той записа шест гола и 15 асистенции в 28 мача за "Лудогорец". В началото на 2019 г. Десподов премина в "Каляри" от ЦСКА за 3 милиона евро. В клуба от остров Сардиния той записа само пет мача и 111 минути преди да бъде отдаден под наем в австрийския "Щурм" (Грац). В Австрия Десподов вкара девет гола в 21 срещи.

Преди договора с Десподов "Лудогорец" си осигури четири нови попълнения - вратарят Серджио Падт ("Грьонинген"), Клод Гонзалвеш ("Жил Висенте"), Игор Пластун и Дорин Ротариу.

Дневник