С пълно раздаване, голямо желание и вдъхновена игра Унгария спря световния шампион Франция и взе точка от втория си мач на Евро 2020. Пред 60 хиляди зрители на "Ференц Пушкаш арена" в Будапеща двата тима завършиха 1:1, а унгарците поднесоха една от изненадите в турнира дотук.

Атила Фиола вкара за домакините в добавеното време на първата част, а изравнителният гол за Франция беше дело на Антоан Гризман в 66-ата минута.

Световният шампион е с 4 точки след първите си два мача в група F и остава начело преди двубоя между Германия и Португалия. Унгария е с точка и голова разлика 1:4. "Маджарите" оставиха отлично впечатление във втори пореден мач, след като бяха близо до сензация и срещу европейския шампион Португалия.

В началните минути унгарският тим започна агресивно и не остави Франция да диктува темпото. Домакините поставиха световните шампиони няколко пъти под напрежение, като се стигаше до остри влизания на играчи в бяло.

Едва след 10-ата минута Франция успя да пренесе играта в полето на Унгария и бързо стигна до чиста голова възможност. Бензема се озова на добра позиция, но ударът му беше спасен от Петер Гулачи.

Положенията пред унгарската врата се увеличиха, като последователно Антоан Гризман, Килиан Мбапе и Пол Погба имаха своите шансове. Само ударът на Гризман обаче беше точен, но спасен от Гулачи. Положението на Унгария стана по-тежко, тъй като домакините останаха и без капитана си Адам Салай, получил контузия.

Най-добрият шанс за Франция се откри пред Бензема, който получи пас от Мбапе и като по чудо не вкара от около 7 метра.

Въпреки трудностите именно Унгария поведе. В добавеното време на първата част левият защитник Атила Фиола се разписа след хубава атака. Той размени подавания с Ролан Шалай, влезе на скорост в наказателното поле и вкара с удар по тревата.

В ситуацията защитата на Франция не успя да се ориентира, като Рафаел Варан и Бенжамен Павар бяха надиграни.

Второто полувреме започна с натиск на Франция - световните шампиони се настаниха трайно в полето на Унгария, а домакините разчитаха на контраатаки. Въпреки пространствата, които се отваряха унгарците грешаха в последното подаване.

Час след началото на срещата французите удариха и страничния стълб. Това се случи след мощен удар на резервата Усман Дембеле.

Франция успя да изравни в 66-ата минута, наказвайки груба грешка на унгарците. След статично положение пред френската врата Юго Лорис улови топката и я изрита бързо към Мбапе, останал срещу двама унгарски бранители. Нападателят се пребори успя и да центрира, а докосване на Вили Орбан само направи топката по-удобна за Гризман.

Звездата на Франция нямаше как да сгреши пред вратарското поле и вкара с плътен шут - 1:1.

В следващите минути натискът на Франция стана още по-мощен, но защитата в червено някак издържаше. Много важно спасяване направи и Гулачи в 82-ата минута, който спря мощен удар на Мбапе.

Дневник