Италия продължи с впечатляващото си представяне на европейското първенство и записа трета поредна победа от началото на турнира. Тимът на Роберто Манчини надви Уелс с 1:0, излизайки с перфектен баланс от група А - девет точки и голова разлика 7:0.

Скуадрата изравни рекорда си от периода 1935-39 от 30 срещи без поражение. Освен това тимът на Манчини е без допуснат в 11 поредни двубоя. Селекционерът на Италия даде почивка на основни играчи, но това не се отрази, като отборът отново игра на висота.

Единственият гол на "Олимпико" в Рим вкара Матео Песина, който беше точен в 39-ата минута.

В другия мач от групата Швейцария победи Турция с 3:1. Джердан Шакири вкара два гола, а веднъж беше точен и Харис Сеферович. За Турция се разписа Кахведжъ, като това беше и единственият гол на тима на Евро 2020. Турция отпадна от турнира на последното място в групата, без нито една точка и с голова разлика 1:8.

Въпреки загубата Уелс си гарантира второто място в групата и участие на осминафиналите. "Драконите" завършват с 4 точки, колкото има и Уелс. Заради равенството помежду им на старта (1:1) Уелс се класира като втори, тъй като има по-добра голова разлика 3:2 срещу отрицателната 4:5 на швейцарците.

Следващата събота Уелс ще срещне тимът, завършил втори в група В, в която са Белгия, Русия, Финландия и Дания.

Швейцарският отбор ще чака развитието в другите групи, за да научи дали ще попадне сред четирите тима, завършили като трети, които ще играят в осминафиналите.

Дневник