Четири мача, които ще определят развръзката в групи В и С, това предлага програмата на Евро 2020 за 11-ия ден от надпреварата. От 19 часа са срещите в група С - Северна Македония срещу Нидерландия и Украйна срещу Австрия.

От 22 часа стартират двата мача в група В - Финландия срещу Белгия и Русия - Дания.

В група С Нидерландия вече си осигури продължаване напред и със сигурност ще завърши на първата позиция дори и при загуба. Тимът на Франк Де Бур е с 6 точки, но надви Украйна и Австрия, които са с 3 преди срещата помежду им.

Срещу себе си "лалетата" ще имат Северн Македония, който няма точка и ще опита да поправи това в първото си участие на голям форум. Мачът се очаква да бъде последен за звездата на тима Горан Пандев.

В другия мач равенство ще гарантира втората позиция на Украйна зарад повече вкарани голове от тима на Андрий Шевченко в сравнение с Австрия. Почти сигурно 4 точки ще се окажат достатъчни на Вундертима за класиране напред като един от четирите тима получаващи подобно право, завършили трети в групата си.

Голяма интрига има и в двубоя между Русия и Дания, който е от 22 часа на "Паркен" в Копенхаген. Руснаците са с три точки, а "червеният динамит" е без актив и има две поредни загуби. Единствено победа ще му даде шансове да продължи напред, но Дания трябва да разчита и на добро развитие в другия мач или в другите групи.

Ако не спечелят датчаните са изправени пред угрозата да отпаднат, въпреки че и в трите си мача в групата са домакини. Последният случай, в който "червеният динамит" загуби три срещи в групата беше на Евро 2000.

В другата среща Белгия и Финландия се изправят един срещу друг в Санкт Петербург. При равенство отбор №1 в ранглистата на ФИФА ще си гарантира първата позиция.

Дневник