За пръв в историята си Австрия успя да прескочи групите на европейското първенство, след като се класира на второ място в своя поток. В директен спор за позицията, даваща право на участие в осминафиналите, австрийците надвиха Украйна с 1:0.

В герой за Вундертима се превърна Кристоф Баумгартнер, който вкара единствения гол в 21-ата минута.

Халфът на Австрия, който е на 21 години, се превърна и в най-младия голмайстор в тазгодишния турнир.

Дотук в историята си Австрия дори нямаше победа на европейско първенство в досегашните си две участия през 2008 и 2016 г. Успехът над Украйна обаче гарантира участие в осминафиналите, където ще срещне победителя от група А Италия.

Мачът между тях ще се играе на 26 юни на "Уембли" в Лондон.

Срещата между Австрия и Украйна на "Арена национал" в Букурещ не предложи зрелище, а много битка и тактическо надлъгване между треньорите. Двата тима отправиха общо пет точни удара - само един за Украйна и четири за победителите.

В другия мач Нидерландия записа трети пореден успех, този път 3:0 над Северна Македония. Мемфис Депай се разписа в 24-ата минута, а капитанът Джорджиньо Вайналдум вкара два гола в 51-ата и 58-ата минута.

В крайното класиране в група С "лалетата" са с 9 точки и голова разлика 8:2. Австрия излиза с шест точки, а третият Украйна е с три. Активът на украинците, които са и с отрицателна голова разлика 4:5, обаче не им гарантира продължаване напред и те ще чакат развитието в останалите групи.

В първото си участие на голямо първенство Северна Македония завършва последен в групата си без точков актив и с 2:8 голова разлика. Македонците са и вторият тим след Турция, който отпада с три загуби през тази година.

Като победител в групата Нидерландия ще срещне отбор, завършил на трето място и ще играе на "Пушкаш арена" в Будапеща на 27 юни.

Дневник