Зрелищни последни мачове, драма и общо десет гола белязаха последния кръг в група Е на Евро 2020. Битката за класирането на осминафинал и първата позиция в групата премина през няколко обрата. Испания разгроми Словакия с 5:0, а Швеция победи Полша с 3:2, въпреки че пропиля аванс от два гола спед паузата.

Драматичният успех в края гарантира на Швеция първата позиция. Скандинавците завършват със 7 точки, а Испания е с 5 на втората позиция. "Фурия роха" продължава напред и ще играе с Хърватия в осминафиналите, въпреки че преди двубоя беше заплашен да отпадне.

Словакия остава трети с 3 точки и г.р. 2:7. Със само една точка в актива си Полша напуска европейското.

На "Картуха" двубоят между Испания и Словакия предложи много събития. Още в 12-ата минута Алваро Мората пропусна дузпа, но половин час след началото на срещата вратарят на словаците Мартин Дубравка си вкара автогол. Нова грешка на стража донесе и втори гол на испанците, дело на Аймерик Лапорт в добавеното време на първата част.

След почивката Пабло Сарабия вкара в 56-ата минута, а 11 по-късно се разписа и Феран Торес. До края на двубоя падна още един автогол, след като Юрай Куцка вкара в собствената си врата в 71-ата аминута.

С оглед на развоя в другата среща Испания можеше дори да спечели групата. В Санкт Петербург Швеция поведе с 2:0 срещу Полша с две попадения на Емил Форсберг във 2-ата и 59-ата минута. Роберт Левандовски също вкара два пъти в 61-ата и 84-ата минута, но драмата дойде в края. При този развой Испания излизаше като първи заради по-добра голова разика.

Но в четвъртата минута на добавеното време Виктор Клаесон се разписа, за да може Швеция да спечели групата.

Дневник