За трета поредна година центърът на София ще стане място за бягане с предизвикателство към жените. Bioderma Women's Run ще се проведе в събота (26 юни), като стартът е в 9 ч. пред Националния дворец на културата.

Новото тази година е включването на дистанция за бързина с дължина 5 км, като в допълнение състезанието запазва познатата и достъпна категория на 3 км. Промяна има и в трасето, което от билетния център на НДК преминава в посока по ул. "Фритьоф Нансен", булевардите "Патриарх Евтимий" и "Витоша", влиза в парка зад музея "Земята и хората" и завършва след моста на НДК.

Предвидена е отделна категория за момичета от 10 до 15 години - TEEN Girls Run, както и дисциплина "Мама и аз", където майките ще имат възможност да се състезават отборно със своите деца на възраст до 10 години. Тук трасето се запазва - от моста на НДК към парка зад музея "Земята и хората" и обратно.

Отново ще има жури от модни експерти, което определи наградата за най-оригинален костюм. Организаторите са предвидили подаръци за всички победителки и подгласнички, а също и изненади за публиката.

Освен да мотивира все повече жени да бягат, BIODERMA Women's Run има и друга, благотворителна, кауза - кампанията "Училище без граници" на сдружението "Деца с онкохематологични заболявания". Тя дава шанс на децата с онкохематологични заболявания да продължат учебния процес по време на лечението си. Проектът обхваща над 100 деца в училищна възраст, които се лекуват в клиниките по детска онкохематология.

В предишните две години се включиха около 250 участнички, като заради добрата прогноза за времето тази година се очаква да се включат над 600.

Дневник