Григор Димитров ще играе с опитния испанец Фернандо Вердаско на старта на "Уимбълдън".

Българинът ще опита да стигне втория кръг за пръв път от четири години. Миналия сезон надпреварата не се проведе заради пандемията, а в предните две години Димитров отпадна още в първия кръг след загуби от Стан Вавринка и Корентен Муте.

До момента българинът е играл седем пъти с Вердаско, като има четири победи, включително и в последните два мача. Двамата не са се срещали в двубой на трева. Интересното е, че всички мачове помежду им са завършвали в три сета (само един от тях е бил в турнир от Големия шлем).

При успех Димитров ще стигне до мач с представител на Казахстан - Михаил Кукушкин или Александър Бублик. В третия кръг възможен съперник на българина е 14-ият в схемата Хуберт Хуркач от Полша.

Българинът е в потока на втория в световната ранглиста Даниил Медведев, с когото може да играе в осминафиналите. Най-доброто класиране на Димитров на "Уимбълдън" е участието в полуфиналите през 2014 г.

Шампионът Новак Джокович ще играе с участващия с "уайлд кард" Джак Дрейпър в първия кръг. Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер ще започне с мач с Адриан Манарино.

Дневник