Президентът на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес заяви, че проектът за Суперлигата на богатите клубове не е изоставен. По думите му той продължава напред.

Перес изтъкна познатите си вече аргументи, свързани с необходимостта от увеличаване на интереса към футбола.

В средата на април 12 от най-влиятелните футболни клубове в Европа обявиха създаването на свой собствен турнир. След острата реакция от страна на УЕФА и на привърженици, повечето участници направиха стъпка назад. "Реал", "Барселона" и "Ювентус" единствени останаха с твърда позиция и бяха притиснати от УЕФА.

"Футболът губи интерес, не е привлекателен. Телевизионните права падат и това е проблем. Тази Суперлига я сформирахме отборите, които имаме най-много привърженици в света. Без пари футболът загива", каза Перес пред "Онда серо".

По думите му проектът е отворен за всички. Но добави: "Гледаемостта пада и трябва да започнем от тези отбори, които имат най-много привърженици. Един мач на "Рома" не е толкова привлекателен, колкото мач на "Манчестър юнайтед".

Перес отново се изказа срещу президента на УЕФА Александър Чеферин. "Ние губим 8 млрд. евро, а той си вдига заплатата. Има хора, които искат да си задържат привилегиите. Искаха да ни изхвърлят от Шампионската лига, но съдът им забрани".

Дневник