С вдъхновена игра, характер и красиви голове Дания разгроми Уелс с 4:0, ставайки първия четвъртфиналист на Евро 2020. На "Йохан Кройф арена" в Амстердам датчаните не дадоха никакви шансове на съперника си, като можеха да спечелят и по-убедително.

Каспер Долберг вкара два от головете, като беше точен в 27-ата и 48-ата минута. Последните две попадения бяха дело на Йоаким Меле в 88-ата минута и Мартин Брайтуайт в добавеното време.

Във втора поредна среща датчаните вкараха четири гола, както го сториха и срещу Русия.

За Дания това е първи четвъртфинал на европейски финали от 2004 г., когато в Португалия тимът стигна до фазата на осемте най-добри. В следващия си мач "червеният динамит" ще чака победителя от двойката Чехия - Нидерландия.

Уелс не успя да повтори подвиха си от 2016 г., когато игра полуфинал и отпада на първата стъпка в елиминационната фаза.

Двубоят в Амстердам предложи голямо зрелище, много шансове за попадения и редица пропуски, основно от датчаните. За 90 минути Уелс отправи само един точен удар, а най-доброто положение за "драконите" се откри пред Гарет Бейл преди почивката при резултат 0:0.


След този момент Дания напълно контролираше двубоя, а Долберг впечатли с представянето си. Нападателят не игра в първите два мача и записа само 31 минути в последната среща от груповата фаза с Русия. 23-годишният футболист зае мястото на контузения Юсуф Полсен и се възползва, за да се разпише два пъти.

В края на мача Уелс остана с човек по-малко заради пресилен червен картон на Хари Уилсън.

Попаденията на Меле и Брайтуайт пък показаха красотата на действията на датчаните в атака, като и двамата се разписаха след хубави комбинации.

Дневник