Европейското първенство по футбол ще има нов шампион. Опитът на Португалия да защити титлата си приключи с неуспех и загуба в осминафиналите от Белгия.

Мачът завърши 1:0, а единственото попадение вкара Торган Азар в края на първата част.

В заключителните минути Португалия наложи натиск в търсене на изравняване, но Тибо Куртоа се отличи с добри намеси, а удар на Рафаел Герейро се отби в гредата.

В четвъртфинала Белгия ще срещне ново предизвикателство в лицето на Италия. Проблем за "червените дяволи" ще бъде състоянието на Кевин де Бройне и Еден Азар, които бяха заменени принудително заради контузии.

Белгия стигна до успеха срещу Португалия с един точен удар в мача. От друга страна, футболистите на досегашния европейски шампион стреляха 24 пъти, но не успяха да преодолеят Куртоа.

Бърза атака на Португалия в началото завърши с извеждащо подаване на Ренато Санчес към Диого Жота, който обаче стреля неточно. По-късно Кристиано Роналдо изпълни свободен удар, но Куртоа се отличи с добро спасяване.

Белгия нанесе своя удар пред почивката. Торган Азар си освободи място и с удар извън наказателното поле даде преднина на отбора си.

През втората част белгийците се прибраха, докато португалците бяха принудени да атакуват. Жота отново се озова в центъра на добра възможност след подаване на Роналдо, но футболистът на "Ливърпул" шутира силно и над вратата от десетина метра. В края и гредата помогна на Белгия.

Дневник