Звездата на португалския национален отбор по футбол Кристиано Роналдо съжали за отпадането от европейското първенство. Той е уверен, че досегашният континентален първенец ще се върне по-силен.

Португалците загубиха с 0:1 от Белгия в осминафиналите. В четирите си мача на Евро 2020 Роналдо счупи още няколко рекорда, като в момента е и начело при голмайсторите с пет попадения.

"Не постигнахме резултата, който искахме, и си тръгваме по-рано от желаното. Горди сме с представянето си, дадохме всичко, за да защитим европейската си титла, а този отбор доказа, че все още може да донесе много радост на португалците", заяви Роналдо с публикации в социалните мрежи, където има десетки милиони последователи.

"Привържениците ни бяха неуморни в подкрепата си от началото до края. За тях бягахме и се борихме, за да отговорим на доверието, което ни дадоха. Не беше възможно да стигнем там, докъдето искахме, но сме искрено благодарни. Поздравления за Белгия и успех на всички отбори, които продължават в надпреварата. Колкото до нас - ще се върнем по-силни", добави нападателят.

Дневник