В най-резултатния мач на европейското първенство по футбол Испания сломи съпротивата на Хърватия след продължения. Мачът предложи зрелище и обрати, а тимът на Хосе Енрике спечели с 5:3.

В редовното време срещата завърши 3:3, като хърватите стигнаха до продължения с голове след 85-ата минута.

На четвъртфинала Испания ще играе с победителя от двубоя между Франция и Швейцария.

Във втори пореден мач испанците вкараха пет гола. Те можеха да решат развоя на срещата в редовното време, но изпуснаха инициативата.

Играта се отвори в 20-ата минута след автогол, при който Педри върна топката към Унай Симон, а стражът на Испания не успя да спре кълбо и то влезе във вратата.

Попадението даде тласък на "Фурия роха", като воденият от Енрике отбор увеличи натиска в атака. Това даде резултат и Пабло Сарабия изравни в 38-ата минута. Картината не се промени в началото на второто полувреме и Испания нанесе своя удар с голове на Сесар Аспиликуета и Феран Торес.

Тимът водеше с 3:1 в 77-ата минута, като не се виждаше как Хърватия ще се върне в мача. Испанците обаче се дръпнаха в защита, което позволи на съперника да атакува. Първо Мислав Оршич, а в 93-тата минута и Марио Пашалич се разписаха, за да вкарат мача в продължения.


Устремът на хърватите продължи и те можеха да стигнат до пълен обрат, но Симон направи страхотно спасяване след удар от няколко метра.

Впоследствие испанците се окопитиха и взеха предимство. Хърватите изглеждаха уморени и интригата приключи след голове на Алваро Мората и Микел Оярсабал преди края на първото продължение, а до последния сигнал "Фурия роха" имаше още възможности.

Дневник