Григор Димитров започва днес участието си на "Уимбълдън" с мач с Фернандо Вердаско. Двубоят ще започне не преди 16.00 часа.

Българинът ще се постарае да стигне втория кръг в надпреварата за пръв път от четири години. Миналия сезон турнирът не се проведе заради пандемията, а в предните две години Димитров отпадна на старта след загуби от Стан Вавринка и Корентен Муте.

Българинът е спечелил четири от седемте си мача с Вердаско, включително и последните два. Двамата не са се срещали в двубой на трева. Интересното е, че всички срещи помежду им са завършвали в три сета (само една от тях е бил в турнир от Големия шлем).

При успех Димитров ще стигне до мач с представител на Казахстан - Михаил Кукушкин или Александър Бублик. В третия кръг възможен съперник на българина е 14-ият в схемата Хуберт Хуркач от Полша.

Българинът е в потока на втория в световната ранглиста Даниил Медведев, с когото може да играе в осминафиналите. Най-доброто класиране на Димитров на "Уимбълдън" е участието в полуфиналите през 2014 г.

Този сезон в предишните два турнира от Големия шлем - Australian Open и "Ролан Гарос", българинът напусна с травми. "За жалост два от турнирите за Големия шлем завършиха по този начин. Може би трябва да направя стъпка назад и да започна да се подготвям малко по-различно. Може би трябва да помислим какво не правим правилно в момента", каза Димитров пред БНТ в края на май.

Дневник