Неповторими обрати, продължения, дузпи и отпадане на част от фаворитите. Това видяха зрителите в първия кръг от преките елиминации на Евро 2020.

Сега надпреварата се насочва към четвъртфиналите, които ще се проведат на 2 и 3 юли. Вниманието е върху двубоя между Белгия и Италия в Мюнхен.

Дотук белгийците, които влязоха като скрит фаворит на специалистите, се представят силно. Те вече преодоляха настоящия европейски първенец Португалия. Италианците имаха затруднения, но се справиха с Австрия.

Вдъхновеният състав на Швейцария поднесе голямата изненада. След като губеше с 1:3 минути преди края, отборът успя да направи обрат и след дузпи отстрани световния шампион Франция. Сега пътят на швейцарците води към мач с Испания в Санкт Петербург, след като "фурия роха" излезе победител в драматичен двубой с Хърватия.

Изненадващо или не, но в полуфиналите ще играе някой между Чехия и Дания. С добра игра чехите спечелиха срещу Нидерландия, а датчаните постигнаха най-убедителната победа в осминафиналите след 4:0 срещу Уелс.

След като за пръв път спечели в редовното време мач от преките елиминации на европейско първенство, при това срещу Германия, Англия ще играе с Украйна в Рим. Воденият от Андрий Шевченко отбор сложи точка на предишната фаза в надпреварата с победен гол в 121-ата минута срещу Швеция.

Извън турнира вече са и четирите отбора от най-силната група D - последните два световни шампиона Франция и Германия, европейският първенец Португалия и Унгария.

Дневник