При отсъствието на мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков "Левски" отбеляза 50 години от гибелта на легендите Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков. Бивши играчи, фенове и треньорът на първия тим Живко Миланов поднесоха цветя.

Само преди ден Сираков обяви на страницата на клуба, че "прекратява преговорите с Джоузеф Диксън", след като е бил подведен от кандидат-купувача на клуба.

Единственият човек, свързан с управлението на сините, който присъстваше, беше Константин Папазов.

"Бъдещето е неясно, но съм убеден, че "Левски" ще играе в професионалния футбол и ще завърши сезона. Диксън ни подведе може би с мащабността на проекта. За нас бе огромна изненада комуникацията му през медиите, въпреки че получи договора от нас на 23 юни. Може би не го задоволи изпратеният контракт", каза Папазов.

През следващата седмица клубът ще има заседание на управителния съвет, а според Папазов на него трябва да се вземат важни и бързи решения, защото сезонът скоро започва.

"Водят се разговори със спонсори, не сме спирали през целия период. "Левски" все още представлява голяма марка. Убеден съм, че Диксън е имал добри намерения към "Левски". Далеч съм от мисълта, че всичко това е някаква спекула", каза още Папазов.

Той отхвърли възможността да се търси държавна подкрепа за оцеляването на "Левски".

Треньорът на първия отбор Живко Миланов също присъстваше, но не можа да даде отговори за съдбата на клуба.

"Състоянието на "Левски" е временно. Аз съм убеден, че в някой момент всичко ще се оправи с нас или без нас. Засега аз съм треньор. Водил съм разговори с Наско Сираков. Има въпроси, на които трябва да отговаря ръководството, ако зависи от мен, ще дам договори на всички футболисти. Атмосферата не е добра, момчетата искат да останат, но са професионалисти и все пак играят за пари", коментира Миланов.

Дневник