Григор Димитров преодоля първия кръг на "Уимбълдън". Българинът стигна до обрат срещу испанеца Фернандо Вердаско след 3:6, 6:3, 6:4, 6:4 за 2.26 часа игра.

Победата е първа за Димитров в турнира от 2017 г. В следващия кръг той ще срещне победителя от мача между Михаил Кукушкин и Александър Бублик.

Двубоят беше първи за Димитров от "Ролан Гарос", когато получи контузия. Българинът започна колебливо срещу Вердаско, но постепенно напипа ритъма в играта си.

В началото 37-годишният испанец сервираше силно и спечели първия сет. Във втората част картината се обърна и Димитров поведе с 5:0. Впоследствие той допусна пробив, но успя да изравни резултата в сетовете след 6:3.

В третата част Димитров вдигна още нивото и Вердаско изпитваше трудности да печели точки при сервис на българина. Той изчака възможността за пробив в четвъртия сет и затвори мача.

Димитров реализира 41 уинъра срещу 34 за Вердаско. Испанецът допусна една непредизвикана грешка повече - 37 на 38.

По-рано носителят на 19 титли от Големия шлем Новак Джокович продължи към третия кръг на надпреварата. Водачът в ранглистат се наложи с 6:3, 6:3, 6:3 над Кевин Андерсън от Южна Африка.

Дневник